ЗА НАС

Петя Делчева

ЧИСТА КОЖА – БЕЗ ПЪПКИ И АКНЕ ЧРЕЗ ДОКАЗАНО РАБОТЕЩ ХОЛИСТИЧЕН ПОДХОД

Аз съм Петя Делчева и съм ортомолекулярен козметолог, медицински козметик, ХОЛИСТИЧЕН терапевт и психолог.
Бивш работохолик съм и съм отдадена на свойте професии, които обожавам и каузата, която съм избрала да изпълнявам в тях. В Галатея помагам на хората с акне да се справят веднъж завинаги с него и да се радват на чиста, красива и гладка кожа. От малко дете се взирам в кожите на хората и когато виждах недостатъците по тях, се чудех как се е стигнало до тях, защо ги имат и най-важното как биха могли да ги отстранят. След това в училище виждах пъпки по лицата на приятели и съученици много се натъжавах и търсех начин да им помогна. Запознавах се с много козметички, аптекари…разпитвах подробно, четях разни книги (от рода на “Красива всеки ден “) от библиотеката на майка ми, но нищо от това не им помагаше и те продължаваха да имат акне. По това време аз имах чиста и красива кожа и всички ме питаха какво правя за нея (търках обелки от краставици, разни билки и каквото си харесвах от прочетеното и чутото). И така, докато не станах на 18г и акнето се настани върху лицето и деколтето ми. Изпаднах в ужас! Да, гладка и красива кожа, но какво от това, когато върху нея има пъпки? Започнах да нося шалчета върху деколтето си (копринени – лято е), а лицето да крия под пласт фон дьо тен. Баща ми харчеше цялата си заплата (която никак не беше малка) за какви ли не процедури , илачи, лазери, почиствания, безброй дерматологични прегледи, лекарства и какво ли не…


Акнето не само, че не изчезваше, а се задълбочаваше. Вкъщи имаше всякакви мазила, кутийки, шишенца, мехлеми, спрейчета, пудри, флакони и какво ли не… Ефект – нулев! Акнето си стоеше върху  ми, стана и по-зле… гърбът, раменете и дупето ми също се покриха с пъпки. Изолирах се от приятели, дискотеки и средата си. Не излизах и се обсебих от темата акне. Четях всичко по темата, мажех, бърках, смесвах и…нищо!


Спечелих един конкурс и заминах за Париж. От тогава животът ми се преобърна! Всъщност няма случайни неща и там попаднах на изключително добра дерматоложка, която лекуваше не само симптома, а причината за него – холистично! Тя ми помогна да излекувам акнето си и научи и мен как да го правя.
Разбира се от тогава (повече от 20 год.) аз не спирам да се усъвършенствам и надграждам знанията и уменията си. Та, това стана моя мисия – да ПОМАГАМ НА ХОРАТА С АКНЕ ДА СЕ ИЗБАВЯТ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ОТ НЕГО! Лечението е комплексно – външно и вътрешно и включва подходящо хранене, начини за справяне със стреса, сън, вътрешна и външна хармония…


Ходенето в Париж беше повратен момент в живота ми и се вълнувах много. Започнах да разбирам защо и как са се появили проблемите ми и осъзнавах, че само от мен зависи да си ги реша. Тази коренна промяна повлия всички сфери на живота ми. От тогава насам работя много върху себе си и всичко, което съветвам клиентите си да прилагат съм го приложила първо върху себе си. Годините не са пречка за красотата и здравето на човек! Пречка са нездравословните навици, неправилните модели на поведение и негативните мисловни нагласи, с които живеем и които ни карат да страдаме и да се саморазрушаваме.


Методът ми е обособен в цялостна система на работа, в която съм съчетала възможностите на съвременната козметика и козметология с тези на холистичната медицина в посока хранене, хидратиране, пречистване, набавяне в организма на липсващите нутриенти и работа със стреса и емоциите като психолог. По този начин отговарям много по-всеобхватно на нуждите на клиентите ми.


Помогнала съм на стотици хора (от България и извън границите й) да излекуват акнето си, да премахнат пигментацията си, да подобрят състоянието на кожата си и да се чувстват “добре в кожата си”, да се чувстват по – млади, по – уверени и по – енергични! Помагам на хората да изградят здравословни навици  (на физическо и психично ниво), да се справят с проблеми, с които преди това с години не са успявали да преодолеят. Отдадена съм да помогна на колкото се може повече хора да живеят с вътрешен мир и хармония с красива кожа, уверени в себе си, знаещи как и можещи да помагат!

КОИ СА ПРИНЦИПИТЕ, КОИТО МЕ ВОДЯТ НАПРЕД?


Постоянното усъвършенстване не само тук и сега. Държа и се интересувам от най-иновативното, от всичко, което ще бъде част от бъдещето и не само в областта на козметиката, козметологията и естетичната медицина, защото тя е финалният щрих. А най-вече от развитието на медицината  в нови направления с цялостен подход към здравето на хората, към процесите от генно заложените кодове до регулаторните методи за компетентност на клетките и правилното протичане на естествените процеси и механизми в телата ни. За мен винаги водещо е било действието. Да бъдеш активен и да се стремиш към усъвършенстване е сериозно предизвикателството всеки ден!

КАКВО Е ОРТОМОЛЕКУЛЯРНА КОЗМЕТОЛОГИЯ?

Ортомолекулярната козметология е един напълно иновативен и уникален подход в козметиката, предлагащ на всеки, грижа САМО и единствено съобразена с неговите нужди. Може  да се създаде ортомолекулярен серум за домашна грижа, който да се комбинира с всяка друга (например неговата любима) козметика. В ОРТИМОЛЕКУЛЯРНАТА КОЗМЕТОЛОГИЯ не се използват изрази като “борба срещу стареенето”, а се залага на концепцията “БЕЗ ВЪЗРАСТ” ( да бъдеш на 40, но да изглеждаш на 20) и всички терапии са базирани на този натурален принцип, т.е. въвеждане на субстанции, които ги има в клетката и подсилване на естествените и механизми. С ортомолекулярните серуми се въздейства върху процесите в клетката, които по някакъв начин са нарушени, като целта е целенасочено е да се балансират дефицитите и да подпомогна организма,  и съответно кожата да разгърне красотата си. Ортомолекулярните съставки могат да бъдат витамини, минерали, аминокиселини, фосфолипиди и други активни вещества. Въвеждайки ги директно в кожата не само се решава даден възникнал проблем, а се въздейства върху цялостното и състояние. При ортимолекулярните есенции на Binella Medical Beauty е важно разделянето на продуктите на 4 групи: микронутриенти, овлажняващи фактори, активни екстракти и защитни формули. Могат да се ползват като допълнение към всяка процедура и към домашната грижа в къщи. Определям ТОЧНО от какво има нужда кожата в ТОЗИ момент и с помощта на ортомолекулярните активни съставки да помогна ЗА РАЗРЕШАВАНЕТО НА КОНКРЕТНИЯ ПРОБЛЕМ, без  НИКАКВИ странични реакции. След като направя диагностика на кожата и проведа диалог с клиента си създавам серум с до 5 активни съставки (които могат да се справят с проблем от типа на себореен дерматот, псориазис, екзема), който да направи промяна към по-добро с кожата им. Хората са изключително поласкан, че се прави нещо СПЕЦИАЛНО ЗА ТЯХ. Прекрасно е, когато бързо се решава даден проблем. Като ортомолекулярен козметолог получавам много голямо удовлетворение от работата си, тъй като виждам отлични резултати.

ОТЛИЧИЯ, ДИПЛОМИ, ГРАМОТИ, ПОСТИЖЕНИЯ, СЕРТИФИКАТИ

Scroll Up