Как да сведем до минимум появата на синини след инжекционни естетични корекции в областта на лицето?

Как да сведем до минимум появата на синини след инжекционни естетични корекции в областта на лицето?

Един от първите въпроси, които клиентите задават по време на консултация за естетични интервенции по лице, е дали ще им останат синини и колко време след това ще ги има. Образуването на подкожни хематоми (синини) е една от най-честите нежелани реакции след инжекционни процедури по лице – филъри, ботокс, плазмолифринг, мезотерапия и др. Истината е, че тази реакция е непредвидима дори за най-опитните пластични хирурзи и дерматолози. Образуването на хематом е в следствие на нарушение в целостта на стената на кръвоносен съд, при което кръвта се излива в подкожието. Кръвоносните съдове, дори повърхностни, понякога не са видими с просто око, а и анатомичното им място доста често е различно от очакваното, поради индивидуални вариации, срещани при 30% от хората. Процесът на образуване на хематоми е многофакторен и строго индивидуален за всеки един човек. В най-общи линии той зависи от;
здравината на кръвоносните съдове, която до голяма степен е генетично предопределена;приема на лекаства, които увеличават риска от кървене;заболявания, свързани с увеличен риск от кървене;големината на иглата, с която се инжектира;броя на обожданията и степента на микротравми на тъканта, които се предизвикват.

Какво може да се направи?

Няма как на 100% да се застраховаме от образуването на синини. Това което можем да направим, е да следваме няколко лесни стъпки, които ни гарантират свеждане на шанса за образуването им до минимум. Не е добре тези процедури свързани с убождане на кожата дс се правят пи време на месечния цикъл (за дамите)

10-12 дни преди процедура – е добре да се избягва прием на Аспирин, Омега 3 мастни киселини, високи дози вит. Е, нестероидни противовъзпалителни – Ибупрофен, Гинко билоба, женшен; 7-10 дни преди процедура – е добре да се започне с прием на гранули Арника Монтана; поне веднъж може да се хапва ананас – той съдържа бромелайн, който помага по-бързото заздравяване на тъканите;2-3 дни преди процедура – не е добре да се приема алкохол. В деня на процедурата –може да се нанесе крем с Арника и веднага след интервенцията.

Ако се появи посиняване как да се разнесе по-бързо?

Поставят се студени компреси на мястото. Добре е да се продължи с приема на арника – таблетки и локално. Може да се нанесе коректор и грим.

Обикновено посиняването не представлява проблем за по-голяма част от пациентите – те са готови на няколко малки жертви в името на красотата. При тези, които обаче са по-взискателни е добре
внимателно да се планира във времето инжекционната процедура и да се обсъди обстойно всеки детайл от нея.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − two =

Scroll Up