ПРЕМАХВАНЕ НА ПИГМЕНТНИ ПЕТНА

ПРЕМАХВАНЕ НА ПИГМЕНТАЦИЯ, ХЛОАЗМА И УПОРИТИ ПИГМЕНТНИ ПЕТНА

Пигментацията е оттенък или оцветяване, което се дължи на пигмента меланин, който се съдържа в кожата. Колкото повече е той – толкова по-тъмна е нашата кожа. Освен расовия и етическия фактор, изработването и натрупването му зависи от множество вътрешни и външни причини като изгаряния (най-често злоупотреба със солариум и слънце – ултравиолетово облъчване), възрастови изменения на кожата, бременност (мелазма или хлоазма), хормонални нарушения, тютюнопушене, неправилна употреба на лекарства (като противозачатъчни и др.), употребата на етерични масла и парфюми, травми или различни заболявания. Нарушението в правилното и равномерно разпределение на меланина в кожата се нарича ПИГМЕНТАЦИЯ. (увеличен синтез на меланин) или ДЕПИГМЕТАЦИЯ (частично или пълно изчезване на пигмента меланин).

КАКВИ МЕТОДИ ИЗПОЛЗВАМЕ НИЕ В GALATEYA ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ХИПЕРПИГМЕНТАЦИИ ПО ЛИЦЕТО И ТЯЛОТО?

IPL апаратура

фрационна плазма

дълбок билков пилинг (ако епигментацията е “разлята” по цялото лице например)

лазерното шлифоване с CO2 – лазер

МЕЗОТЕРАПИЯ с аскорбинова киселина (продуктите са на различни, извесни Корейски и Френски брандове)

КАКВО СЕ СЛУЧВА С КОЖАТА?

По време на процедурата с лазер или IPL, меланинът активно поглъща лазерните импулси и цветът на пигментацията се засилва в зоната на лазерното въздействиe, като може да се забележи и много лек (съвсем за кратко) оток. При мезотерапията (иглено вкарване в кожата на активни съставки с изсветляващ ефект) се усеща леко парене в инжектираната област в рамките на няколко секунди.

КОЛКО ВРЕМЕ ТРАЕ ПРОЦЕДУРАТА?

Времетраенето е в зависимост от големината на участък а върху, който се въздейства. При ограничени пигментни петна по лицето обработката трае няколко секунди, при обработване на цяло лице, за отстраняване на дифузни пигментации процедурата продължава около 15 минути.

КОЛКО ПРОЦЕДУРИ СА НЕОБХОДИМИ?

Обичайно за отстраняването на ограничено пигментно петно са достатъчни около 1-2-3 процедури. За отстраняване на дифузни пигментации са необходими 4-5-6 процедури като се обработва цялото лице.

КОГА Е ДОБРЕ ДА СЕ ПРИЛАГАТ ПРОЦЕДУРИТЕ С ЛАЗЕР И IPL?

По време на силна слънчева активност не се третират хиперпигментации на кожата. Най-благоприятния сезон за такива процедури е от октомври до април, но през зимните месеци в България много често се посещават топли дестинации и е важно да се знае, че след процедурата е желателно да се избягва активно слънцестоене минимум 20 дни след третирането с импулсни светлини.

КОГА Е ДОБРЕ ДА СЕ ПРИЛАГАТ ПРОЦЕДУРИ СЪС СТЕРУЛНИ ПЛАЗМА ПАТРОНИ И МЕЗОТЕРСПИЯ С ИЗБЕЛВАЩ ИЗСВЕТЛЯВАЩ ЕФЕКТ?

Целогодишно, но задължително се избягва активно слънцестоене за 7-10.

НУЖНИ ЛИ СА СПЕЦИАЛНИ ГРИЖИ СЛЕД ПРОЦЕДУРИ ЗА И ПРЕМАХВАНЕ НА ПИГМЕНТНИ ПЕТНА?

Непосредствено след процедурата се нанасят серуми или кремове. Върху кожата се допуска нанасяне на грим, веднага след процедурата. По време на курса от процедури задължителното условие е използването на слънцезащитни продукти (желателно е те да са без съдържание на химичен филтър). Успешният курс за отстраняване на хиперпигментация не изключва появата на рецидиви, затова е важно третираната зона да се предпазва много, особено през лятото.

Scroll Up