RF / РАДИОЧЕСТОТЕН ТЕРМОЛИФТИНГ

RF / РАДИОЧЕСТОТЕН НЕОПЕРАТИВЕН ЛИФТИНГ

( За БЕЗПЛАТНА консултация с нашите дерматолози и пластичен хирург, запазете точен час за своето посещение на тел; 0888616620)

Понятието „неоперативен лифтинг“ е много спорно и често предизвиква неодобрително повдигане на веждите сред пластичните хирурзи. Всъщност много по-точното понятие за този вид процедури е „стягане на кожата“, но този термин не е достатъчно информативен, защото не описва достатъчно точно ефекта на терапията.

Всъщност, най-добри резултати се постигат чрез комбинирането на двете процедури.

Истинският оперативен лифтинг предполага въздействие върху мускулите, съединителната и мастната тъкан на лицето и шията, но няма никакво въздействие върху качеството на самата кожа, оставяйки я мека, набръчкана (или неестествено опъната), тънка и ранима.

От своя страна „неоперативният лифтинг“ предполага въздействие предимно върху качествата на кожата, като я стяга, заглажда и подмладява, но има слаб ефект върху мускулите, съединителната и мастната тъкан. За да допълним тези слабости, ние използваме допълнителна терапия с филъри (въздействие върху разпределението на мастната тъкан) и/или ботулинов невромодулатор (въздействие върху промяната в мускулния тонус, която настъпва с възрастта).

А как да се ориентираме към коя процедура трябва да се насочим? Съществуват няколко основни типажа, както и безкрайно много преходни състояния. Разбира се, правилният избор зависи и от расата, пола и търсения ефект.

„Имам слабо лице с тънка, набръчкана кожа, която виси” – идеалният вариант е „неоперативен лифтинг“, комбиниран или не с разумно използване на филъри;
„Имам нормално лице с бръчки на места и увиснал контур” – ако търсите постепенен и естествен резултат – „неоперативен лифтинг“ с апаратни процедури и филъри, ако желаете драматичен и видим ефект – оперативен лифтинг, последван от апаратни процедури за стягане на кожата и реорганизация на колагена;
„Имам пълно, едро лице с гладка кожа и увиснал контур” – правилният избор е оперативен лифтинг.
От своя страна „неоперативният лифтинг“ се разделя на няколко вида, в зависимост от ефективността си, целта, върху която се въздейства и нуждата от възстановителен период.

Неаблативен „неоперативен лифтинг“ – не изисква възстановителен период, достатъчно е да се пазите от слънцето 20 дни сле процедурата/те, ако се прави с лазер.

„Неоперативен лифтинг“ с помощта на филъри. С това понятие се означава цялостната корекция на лицето с помощта на филъри, като се започва от скулите и слепоочията и се „слиза“ към контура и брадичката. Една от най-търсените процедури, защото предлага постепенни резултати, които могат да бъдат контролирани от пациента, т.е., пациентът определя степента на ефекта. Възможният недостатък са неестествените резултати, които най-често са следствие на липса на професионализъм от страна на оператора.

„Неоперативен лифтинг“ с помощта на ботулинов невромодулатор (ботулинов „токсин“). Една от най-често срещаните заблуди е, че ботулиновият „токсин“ се използва за премахване на мимически бръчки. Всъщност този ефект на ботулиновия невромодулатор е вторичен. Основното му въздействие е върху тонуса на лицевата мускулатура, което води до промяна в изражението. Всъщност неоперативният лифтинг с ботулинов „токсин“ е насочен към активиране на лицевите мускули, които повдигат и подмладяват лицето и отслабване на мускулите – депресори, които „смъкват“ кожата на лицето надолу. Това е една от най-трудните терапии, която изисква висока степен на професионализъм и стриктно индивидуален подход. От друга страна, това е една от най-безопасните и леки процедури в естетичната медицина.

ВРЕМЕТРАЕНЕ

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ

ЗОНИ НА ПРИЛАГАНЕ

МЕТОДИ

ПЕРИОД НА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Запазете своя безплатен тридесет минутен час за преглед и консултация!

ЗАПАЗИ ЧАС

ИМАТЕ НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ

НАПРАВИ ЗАПИТВАНЕ

Scroll Up